Menu

Stichting Stokroos

NL | EN

Over ons

Over Stichting Stokroos
Stichting Stokroos is op 30 juni 1992 opgericht door de heer drs. P.A.H.M. Deiters (1952-2017). Zijn liefde voor mensen, natuur en kunst inspireerde hem om bij te dragen aan een betere wereld. Zijn initiatief om via de stichting beeldend kunstenaars en ontwerpers te steunen in hun ontwikkeling en bij projecten is voorbeeldig. Betrokkenheid, bescheidenheid en visie kenmerkten hem.
Begin 2005 is Stichting Stokroos gestart met het uitvoeren van haar doel: de (financiële) ondersteuning en sponsoring van kunst- en cultuuruitingen, in het bijzonder beeldende kunst en design.

Meer over de oprichter

  


Missie                                                                                                                                                                     
Stichting Stokroos streeft naar een samenleving waarin beeldend kunstenaars, vormgevers en ontwerpers een prominente rol spelen.

Visie                                                                                                                                                                                 
Wij willen de ontwikkeling van deze doelgroep faciliteren en een springplank zijn voor veelbelovend talent. Onze belangstelling gaat uit naar projecten waarbij traditie en vernieuwing een verrassend samenspel aangaan. Daarnaast willen wij samenwerkingsverbanden tussen makers, culturele instellingen of vertegenwoordigers uit andere sectoren steunen en initiëren.

Strategie                                                                                                                                                                            
De stichting ondersteunt en stimuleert zowel de artistieke als de zakelijke ontplooiing van deze makers. Wij doen dit onder meer door het toekennen van subsidies en stipendia en het mogelijk maken van ontwikkelingstrajecten. Daarnaast fungeren wij als  een toegankelijk platform waar volop kennisuitwisseling kan plaatsvinden.

Bestuur
Rob Gallas – Voorzitter
Jan Deiters  – Secretaris
Stef Bogaars – Penningmeester
Annelie Musters
Willem Noyons
Eefke van Nuenen

Bureau
Joost Vrieler (directeur)
Gonnie Hengelmolen (bureaumanager)